Bolden

Spørgsmål: Hvordan kan man være så dum at tro på Gud?

Svar: To drenge leger på en strand. Den ene finder en lille plastikbold. Han siger: »Jeg tror, denne bold er lavet på en stor fabrik. Så er den blevet solgt fra en butik til en dreng, som har leget med den her på stranden og har glemt at få den med hjem«.

Den anden svarer: »Hvor er du dum! Hvordan kan du dog tro på, at nogen har lavet den bold? Næ du, den er selvfølgelig blevet skabt ved en tilfældighed. Ude på en ø har der stået to træer lige ved siden af hinanden, et gummitræ og et palmetræ med kokosnødder. En af nødderne med et lille hul i er faldet ned og er trillet hen under gummitræet. Herfra er der dryppet gummi ned i på kokosnøden i nogle år, og noget af det er trængt ind gennem hullet. Så er der kommet en oversvømmelse, som har taget nødden med ud på havet, hvor den har drevet rundt i årevis. Langsomt er gummiet blevet hærdet, og på et tidspunkt er nødden blevet skyllet ind på klipperne derhenne, hvor den er revnet, og den lille bold er trillet ud«.

»Okay«, siger den første dreng, »men jeg vidste bare ikke, at der står »made in Hong Kong« – og så spejlvendt!, inden i kokosnødder.«

Pointen er, at det ikke er så dumt at tro på en skaber, en Gud. Hvis der er en kage, er der en bager. Hvis der er en bog, er der en forfatter. Hvis der er et hus, er der en murer. Og hvis der er en fantastisk verden med mennesker, der kan tænke, tro, tale, skrive, fantasere og elske, og med en ubegribelig orden og skønhed i naturen – så er der nok også noget eller nogen, der har sat denne verden på skinner og holder den igang.

Michael Hedegaard

Om Michael Hedegaard

Webmaster
Dette indlæg blev udgivet i Alle, Kristendom. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *